Optochten Hamont, Neerpelt, Dorplein afgelast; Gastel gaat door!

Omwille van het slechte weer zijn er veel carnavalsoptochten afgelast voor vandaag (zondag). Hamont, Budel-Dorplein, Neerpelt, Valkenswaard en Weert gaan allemaal niet door. 

Teutepeuters
Het stadsbestuur en SCV De Teutepeuters beslisten op advies van Hulpverleningszone Noord-Limburg om de carnavalsoptocht van deze namiddag af te lasten. Dit gebeurt omwille van de slechte weersvoorspellingen. Het programma van De Teutepeuters gaat voor de rest gewoon door. Zo is er in de ochtend de machtsoverdracht in de raadzaal op het stadhuis. Voor de verdere planning van de namiddag en avond kan je terecht op de Facebookpagina van De Teutepeuters of op hun website.

Gezellen van Taxandria
De carnavalstoet van de Gezellen van Taxandria, die zou plaatsvinden op zondagavond, wordt uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld naar zaterdag 29 februari. Het KMI verwacht deze namiddag en avond hevige rukwinden en heeft daarom code geel afgekondigd. Daarnaast wordt er vanavond een koudefront met buien verwacht, waardoor de wind mogelijk nog sterker wordt. Burgemeester Frank Smeets besliste op advies van de brandweer om de lichtstoet van deze avond af te gelasten. “We vinden het spijtig voor de Gezellen van Taxandria, de deelnemers en de vele toeschouwers, maar veiligheid komt nu eenmaal op de eerste plaats. We namen deze beslissing in de vroege voormiddag, zodat alle deelnemende groepen tijdig geïnformeerd kunnen worden en geen nodeloze verplaatsingen door mogelijk stormweer moeten maken”, zegt Frank Smeets. In overleg met de Gezellen van Taxandria werd reeds een nieuwe datum voor de lichtstoet vastgelegd. Deze zal plaatsvinden op zaterdagavond 29 februari om 19.33 uur. Ook de festiviteiten in de tent op het Kerkplein worden eveneens uitgesteld naar zaterdag 29 februari.

Heiknuuters
De Heiknuuters laten op hun facebookpagina weten dat de  optocht is afgelast. Ze laten weten dat er een ingelast stormbal komt: “Kom vandaag allemaal naar de tent, breng je nummer en optochtmuziekje mee dan maken we er samen toch nog een mooi moment van en krijgen alle deelnemers een mooi geldbedrag! Tot vanmiddag op het stormbal!” aldus De Heiknuuters.

Pintewippers
De optocht in Gastel gaat door. Dat is te lezen op de Facebookpagina van De Pintewippers. Wel zal de opstellingslocatie anders zijn dan de jaren ervoor het geval was. De pre-party zal in de tent op het Sint Cornelisplein plaatsvinden. Daar zal de optochtorganisatie de instructies geven hoe en waar er opgesteld zal moeten worden. De pre-party start om 12.30 uur vandaag. Het doel is om de optocht om 14.30 uur te laten starten.