Basisschool OBS Cranendonck krijgt landelijke erkenning voor thema Sport & Bewegen

BUDEL – Donderdag 13 februari ontving basisschool OBS Cranendonck als eerste school in gemeente Cranendonck het Gezonde School-vignet Sport & Bewegen. Wethouder Marcel Lemmen onthulde samen met een leerling het Gezonde School bordje tijdens de feestelijke bijeenkomst op de school. Alle leerlingen deden samen met directeur Karin Keijzer en de leraren een leuke dans om het te vieren. De toekenning van dit vignet betekent dat de school structureel bijdraagt aan een actieve leefstijl van haar leerlingen. De school geeft kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs en heeft extra aandacht voor inactieve leerlingen. Ook is er een breed en gevarieerd aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten tijdens en na schooltijd. Zo krijgen alle leerlingen van OBS Cranendonck twee keer per week gym van een vakdocent en integreren de leraren meer beweging in de lesdag door middel van bewegend leren. Dit doen ze bijvoorbeeld door een reken- of taalles te combineren met een estafette of balspel. Daarnaast neemt de school ieder jaar deel aan de koningsspelen van de gemeente Cranendonck en heeft de school een eigen naschools beweegaanbod opgezet. Het behalen van het vignet is een mooi resultaat en de school is nog niet klaar: volgend jaar wil de school extra inzetten op het thema gezonde voeding.