CinemaPlus: ‘Het geheim van je ogen’

HAMONT-ACHEL – De Cultuurkring Hamont-Achel organiseert op donderdag 5 maart een namiddag CinemaPlus met deze keer de Argentijnse film ‘El Secreto de sus Ojos’ oftewel ‘Het geheim van je ogen’. De film start om 14.00 uur in Cinema Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont. De toegang is € 6 per activiteit (inclusief koffie/thee). Met een cultuurpas heeft u gratis toegang.

Regisseur Campanella won in 2010 de Oscar voor ‘Beste niet-Engelstalige film’. De film vertelt het verhaal van een onderzoeksrechter die op pensioen gaat.  Hij wil een roman schrijven om met zijn traumatische herinneringen in het reine komen met zichzelf. Daarbij plaagt hem een onderzoek naar een moord uit 1974 op een jonge vrouw. De zaak is nooit opgelost.  Zijn verliefdheid op zijn chef-inspecteur Irene, zijn vriendschap met de drankzuchtige Pablo Sandoval, zijn medeleven met de echtgenoot van de vermoorde vrouw, de corruptie bij het gerecht, zijn eenzaamheid…. alle verhaallijnen blijven gemakkelijk te volgen en zullen ook op het einde – wel zeer verrassend opgelost worden. Zoals steeds krijgen de bezoekers een paper bij aanvang van de film met daarin meer duiding, ook wordt de film kort ingeleid en is er een pauze voorzien.