Energietransitie Metropoolregio Eindhoven

Gaat u op 11 maart ook naar de bijeenkomst energietransitie in Eindhoven? Ook brainstormen waar windmolens, biomassacentrales en zonneparken kunnen worden aangelegd om een hoger doel nl. de klimaatverandering die al miljardenjaren aan de gang is te stoppen?Ja, het klimaat verandert, dat weet ik. En dat we met gezond verstand daar iets tegen moeten doen dat weet ik ook. Dat we iets aan duurzaamheid moeten doen, snap ik ook.  Zoals bijvoorbeeld het terugdringen van het gebruik van plastic. Maar het gaat mij in dit geval om de wijze waarop wij in dit kikkerlandje denken de klimaatverandering te moeten stoppen. Maar denkt u dat wanneer er in dit land geen kruimel CO2 en NOx meer wordt opgewekt we de klimaatverandering hebben gestopt en harde wind, regen en droogte niet meer voor komt? Dat wanneer we geen gas meer gebruiken maar ons landje vol gelegd hebben met zonnepanelen, volgebouwd met windmolens, biomassacentrales, alle huizen voorzien van een warmtepomp en alle goedverdienende inwoners voorzien van een zwaar gesubsidieerde elektrische auto, zonder zich af te vragen onder welke omstandigheden de grondstoffen geproduceerd worden, we de wereld gered hebben? Ja? Dat bent u volgens mij geschikt om per direct opgenomen te worden in een inrichting. Dan bent u volledig geïndoctrineerd door de milieudrammers van GroenLinks en D66 en/of de klimaatdrammers van Urgenda en Milieudefensie die gefinancierd worden met ons belastinggeld én dus wel wat moeten roepen om hun bestaan waar te maken. Een discussie over de enige energiebron die wél zoden aan de dijk zou zetten maar door de klimaatdrammers niet ter sprake gebracht mag worden, namelijk kernenergie, komt maar niet van de grond. En heeft u al eens een echte discussie gezien op TV tussen wetenschappers vóór en die mét een tegengeluid? Neen? Ik ook niet want die deskundigen met een tegengeluid worden namelijk niet toegelaten tot welke vorm van discussie m.b.t. het klimaat ook. Ja, kennelijk zijn onze gemeentelijke bestuurders ook besmet met het duurzaamheidsvirus. Ik zie het al helemaal voor me. Cranendonck voorzien van zwaar gesubsidieerde windmolens en zonnepanelen. En hoe financieren we dat alles? We verhogen toch gewoon de OZB en de afvalstoffenheffing! Laten we eens ons gezonde boerenverstand gebruiken en eerst eens kijken waaruit de echte problemen in dit land bestaan en waar de miljarden die nu nutteloos geïnvesteerd worden in het klimaat naar toe zouden moeten. Zoals het opheffen van de voedselbanken, gezinnen met kinderen waarvan kinderen naar school gestuurd worden met een leeg broodtrommeltje, de opvang van daklozen, de eenzame ouderen enz. enz.. Dát verdient prioriteit, maar daar hoor ik de klimaatdrammers niet over. En als die problemen zijn opgelost, komt helemaal onderaan wat mij betreft het klimaat. En onze kleinkinderen dan? Onder meer een mooie dooddoener voor de klimaatdrammers om dat maar steeds aan te halen. Ocharme en onze kleinkinderen dan? Maak je niet bezorgd. Die komen niets tekort en hebben geen enkele last van de klimaatverandering want dat verandert al miljarden jaren en de aarde en mensheid bestaat nog steeds. En neem maar van mij aan. Ook deze passen zich aan. En moet er toch geld naar het milieu? Jaag dan échte wetenschappers in een hok en laat ze er niet meer uit tot ze een zinnige oplossing gevonden hebben voor bijvoorbeeld de vervuilende zeeschepen en vliegtuigen. Stop daar het geld in: innovatie heet dat!

Zo, dat moest ik even kwijt.

Jo Heesakkers