Ricottataartjes met gebakken tomaten

Maart roert zijn staart”, de zon schijnt al een paar keer maar je weet niet wat het brengt. 

Dan gaat er een lekker tussendoortje altijd wel in. Alleen nu een hartige variant als een ricotta taartje. Ook goed te combineren bij een hoofdmaaltijd. We gaan deze maken in de grote van een muffin vorm. Succes met alle voorbereidingen en alvast smakelijk eten.

Ricotta taartjes met gebakken tomaten

Ingrediënten voor 4 personen:

 80 gram pijnboompitten

150 gram jonge spinazie, grof gehakt

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 middelgrote tomaten (380gr.)

400 gram ricotta

2 eieren, losgeklopt

50 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas

2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

rozemarijn en zeezout

Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een muffinvorm voor 6 muffins (elk 180ml) in met olie

 2. Verhit de helft van de olie in een middelgrote koekenpan. Roerbak de knoflook enpijnboompitten bij matige temperatuur tot de pijnboompitten enigszins bruin kleuren. Voeg de spinazie toe, laat dat ongeveer 3 minuten zonder deksel koken tot de spinazie gaat slinken en het vocht verdampt is. Neem dan de pan van het vuur.

 3. Snij elke tomaat in 8 partjes. Leg de partjes in een middelgrote, vuurvaste schaal, bedruppel ze met de rest van de olie, zeezout en rozemarijn. Laat ze in de oven 20 minuten bakken op 220 graden.

 4. Schep ondertussen de ricotta, eieren, Parmezaanse kaas, bieslook en het spinazie-mengsel in een grote kom door elkaar. Verdeel het mengsel over de vier muffinvormpjes. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten bij 220 graden tot ze stevig zijn. Serveer ze met de gebakken tomaten en eventueel met zuurdesembrood.

Smakelijk eten!

Algo van Grootel, Eigenaar/Chefkok LUST | eet, drink & feestgelegenheid