Tectum Achel komt net tekort tegen Haasrode

ACHEL – Tectum Achel nam het in de tweede volleybalwedstrijd voor deelname aan de Final 4 ronde op tegen Bdo Haasrode. Als Achel het haalt, komt het uit bij de eerste vier ploegen en wanneer ze er niet in slagen, vervolgen zij de competitie bij de laatste vier ploegen. Achel moet 2 van de 3 wedstrijden winnen. Gezien de eerste thuiswedstrijd werd gewonnen, vertrok Achel vol goede moed naar Haasrode.

Achel start steek en bouwt een 0-2 voorsprong op naar 5-8. Ook in het verdere verloop van de eerste set blijft Achel steeds voorliggen. De set wordt binnen gehaald met 21-25. In de tweede set gaat Haasrode snel van start en pakt een voorsprong van 6-3. Maar Achel verkoopt zijn vel duur en na weer een blok van een zeer sterke Koelewijn en bloks van Zoodsma-Van Dyck staat het in een mum van tijd weer gelijk op 7-7. Met een heel stevige Brouns in het achterveld en goed aanvalswerk van onze drie hoekmensen loopt Achel langzaam uit naar 11-16. Maar dan komt Peters ook beter in de wedstrijd en na een hele reeks goede spannende rally’s wordt deze set toch nog verloren met 25-22.

Ook de derde set komt Haasrode beter uit de startblokken dan Achel. Door goede aanvallen van Van Walle en Peters lopen ze uit naar 3-1.

Achel knokt zich terug tot 7-6. Er wordt voor elk punt gevochten wordt en er worden geen cadeau’s uitgedeeld. Achel pakt de set met 23-25.

Ook deze vierde set geeft hetzelfde spelbeeld als de voorgaande. Voor elk punt wordt gevochten, lange rally’s worden gespeeld en de echt grote winnaar is het talrijke publiek. Haasrode kan de set uiteindelijk binnenhalen met 25-23. Dan komt het aan op de vijfde set. Haasrode loopt al snel uit en dwingt Achel naar een time out op 4-1. Peters voor Haasrode en Van Dyck en Campforts voor Achel zijn de scorende spelers…Via tussenstanden van 6-6, 11-11 en 12-12 trekt Haasrode aan het langste eind: 15-12. Jammer voor Tectum Achel, maar het publiek heeft een goede wedstrijd gezien in een goede sfeer. Op naar volgend week: de beslissende derde wedstrijd in Haasrode!