Wereldgoal leidt ommekeer in tegen Kattenbos

ST. HUIBRECHTS-LILLE – Sparta heeft opnieuw een deugddoende overwinning behaald. Het heeft voor de derde week op rij niet verloren. De wedstrijd begon nochtans dramatisch met een vroege achterstand maar na een sterke eerste helft hingen de bordjes in evenwicht nadat Glen Maris er met een fabelachtig doelpunt opnieuw een wedstrijd van maakte. In de tweede helft slaagde Sparta erin om de match helemaal te doen keren en zo werd een knappe 3-1 winst geboekt tegen een sterke tegenstander. 

De wedstrijd kon niet slechter beginnen op de Bosuil. Er werd te gemakkelijk een hoekschop weggegeven en die kon niet voldoende weggewerkt worden. De nummer 11 van Kattenbos kon simpel binnen tikken aan de tweede paal. Iedereen vreesde voor een afstraffing zoals in de heenronde maar Lille bleef niet bij de pakken zitten. Hoewel de bezoekers meer balbezit hadden kon het toch aardig meevoetballen. De kwaliteit aan de bal was goed, maar het was moeilijk om Kattenbos pijn te doen in de zone van de waarheid. Enkele hoekschoppen van Sparta leverden niets op, maar aan de overkant gaf het ook niet veel weg. Op het halfuur werd Marc Louis Van Deun alleen diep gestuurd. De centrale verdediger van Kattenbos mocht zich gelukkig prijzen dat de scheidsrechter het bij een gele kaart hield. Sparta had een doelpunt nodig om de wedstrijd terug open te breken. En op dat moment achtte Glen Maris zijn moment gekomen. Hij kreeg wat ruimte op een dertigtal meter van de goal en haalde verschroeiend uit. Zijn raket ging via de deklat enig mooi binnen in de bovenhoek: 1-1. Diezelfde Glen Maris had kort daarna een mooie actie in huis en hij bediende Marc Louis Van Deun tussendoor. Marc nam de bal goed mee maar de verdediger kon hem nog net voldoende hinderen toen hij wilde aanleggen. Kattenbos kwam niet verder dan enkele halve kansjes. 

Na de pauze probeerden de bezoekers om Sparta onmiddellijk bij de keel te grijpen. Dat resulteerde in een grote mogelijkheid. Hun spits kon vrij inkoppen maar via de vingertoppen van Jens Bergmans belandde de bal op de deklat. Even later maakte hun ingevallen spits zich goed vrij, maar zijn schot ging langs de kooi. Sparta kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd en geleidelijk aan kon het ook wat meer opschuiven. Halfweg de tweede helft zette Quinten Mertens zich goed door in de zestien toen hij foutief werd afgestopt: strafschop oordeelde de scheidsrechter. Glen Maris zette zich achter de bal en stuurde de doelman naar de verkeerde hoek: 2-1 en geel-zwart begon in een overwinning te geloven. Kattenbos probeerde het van ver met een zwaar afstandsschot dat richting de bovenhoek zoefde. Jens Bergmans had echter een sublieme zweefsprong in huis om de pegel uit de bovenhoek te ranselen. 20 minuten voor tijd zag het er plots nog beter uit voor onze mannen. Een vrije trap van Ben Ceelen werd verlengd door hun centrale verdediger en ging knullig door de benen van de doelman. De kaarten lagen plots bijzonder goed voor Lille maar de druk van de bezoekers werd groter. Sparta had nog enkele fantastische reddingen nodig van Jens Bergmans om de aansluitingstreffer te voorkomen. Eerst ging hij een listige plaatsbal richting tweede paal nog uit de benedenhoek halen. Om daarna een hard schot met een beenveeg uit zijn doel te houden. Sparta hield stand en de overwinning werd stevig gevierd na het laatste fluitsignaal. 

Dankzij deze knappe zege haalt Sparta 7 op 9. Het was opnieuw een onverhoopte overwinning. Het had misschien anders kunnen lopen maar de Spartaanse mentaliteit die getoond werd rechtvaardigt deze overwinning. En dat is maar goed ook, want ook concurrenten Lummen, Ham en Kaulille konden dit weekend zegevieren. We springen over Verbroedering Lommel in de stand en dat brengt ons op een 11de plaats. Volgend weekend wacht de moeilijke verplaatsing naar Gestel. (F)