Nieuwe ambulancepost vanaf 10 maart operationeel

LEENDE – De nieuwe ambulancepost in Leende wordt op dinsdag 10 maart in gebruik genomen. De officiële opening vindt later dit voorjaar plaats. Ook wordt er een open dag gehouden.

Door Roy de Leijer 

De nieuwe ambulancepost aan het Biesven in Leende vervangt de posten in Valkenswaard en Maarheeze. Het pand is gemaakt van duurzame materialen. 

Het verlenen van ambulancezorg is één van de taken van de GGD Brabant-Zuidoost. De afdeling is verantwoordelijk voor de ambulancezorg in 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant, waaronder de gemeente Cranendonck. De GGD neemt de nieuwe ambulancepost op dinsdag 10 maart in gebruik. Dan verhuist de post in Valkenswaard naar het nieuwe onderkomen. Vanaf dat moment is de ambulancepost in Leende ook meteen operationeel. De dagdienst start in Valkenswaard en eindigt in Leende. Vanaf de nieuwe locatie kunnen ambulances snel ter plaatse zijn. Niet alleen op de vlakbij gelegen A2, maar ook in de omliggende dorpen. 

De ambulancepost deelt het buitenterrein met de naastgelegen brandweerkazerne. Bij het terrein is een nieuwe, snelle uitrukroute aangelegd die uitkomt bij de op- en afritten van de nabijgelegen snelweg. De nieuwe ambulancepost biedt plaats aan maximaal vijf ambulancevoertuigen. In eerste instantie krijgen vier voertuigen Leende als standplaats. De ambulancepost biedt voor 22 fte aan werkgelegenheid.