Joggen voor beginners in Pelt en Hamont-Achel

REGIO – Joggen is dé uithouding- en conditiesport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in de open lucht is dat je overal en op gelijk welk tijdstip van de dag kan joggen. Vergeleken met andere sporten heb je ook niet zoveel tijd nodig om een goede conditie op te bouwen.Indien je al eens hebt geprobeerd om alleen een trainingsschema af te werken en je daar niet in geslaagd bent, dan is er goed nieuws voor U. ‘Start To Run’ wil de motor zijn om alle mensen die willen gaan joggen op een ontspannen en aangename manier gezond met hun sport te laten bezig zijn. De recreanten van Sporting  Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een ‘Start to Run cursus’. De duur van deze cursus is 10 weken met opvolging tot november. Er is geen enkele basisconditie vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen, Ja U ook! Het beste bewijs hiervan is dat de afgelopen jaren meer dan 1200 recreanten deze cursus met succes gevolgd hebben. De voorjaarscursus  start in Pelt op dinsdag 24 maart van 19.00 tot 20.30 uur of op donderdag 26 maart van 19.00 tot 20.30 uur. In Hamont  start men zaterdag 28 maart om 10.00 tot 11.30 uur.  De kostprijs is 90€ (10 weken sessies en opvolging tot 1 november 2020). Het bedrag moet betaald worden bij de eerste les. De cursusplaatsen zijn in Pelt bij  Sportcentrum Dommelhof aan de Toekomstlaan (dinsdag en donderdag) en in Hamont bij de Fit-o-meter Hamont aan de Grote Haart (zaterdag). Voor meer info:Louis Geboers, tel. 0032 11 445923 of mail: [email protected]. Of Heidi Gielen, tel. 0032 11 662838 of mail: [email protected] Alle info is ook terug te vinden op www.sacn.be