Ruggenprik mogelijk in kraamsuite Geboortecentrum Anna

GELDROP  – Vanaf 1 maart 2020 is het in Geboortecentrum Anna mogelijk om tijdens de bevalling ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend gebruik te maken van de ruggenprik in de eigen kraamsuite in plaats van op de operatiekamer (OK). Waar je voorheen tijdens de bevalling ten alle tijden naar het operatiecomplex werd verplaatst om een ruggenprik te krijgen is dit nu alleen nog van maandag t/m vrijdag overdag noodzakelijk. 

Het grote voordeel van het krijgen van pijnstilling middels een ruggenprik op de eigen kraamsuite is dat het minder belastend is voor de zwangere vrouw, omdat zij tijdens de bevalling de kraamsuite niet hoeft te verlaten. Normaal gesproken word je tijdens de bevalling voor een korte tijd naar de OK gebracht, waar de anesthesioloog de ruggenprik plaatst. In dit geval komt de anesthesioloog naar de kraamsuite. 

Geboortecentrum Anna is kleinschalig en gemoedelijk. Het gezin staat centraal en krijgt de aandacht die het verdient tijdens deze bijzondere periode. In het Geboortecentrum Anna werken verloskundigen uit de regio, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden nauw samen. Hierdoor verloopt de onderlinge communicatie op persoonlijke wijze.