JMB Matrassen draagt stokje over aan zoon 

BOCHOLT – Het familiebedrijf JMB Matrassen is gespecialiseerd in de productie van matrassen en het aanbieden van slaapkamerbenodigdheden. Na bijna 30 jaar als zaakvoerder draagt Johan Simons nu het stokje over aan zijn zoon Bjorn. “Met Bjorn aan het roer van ons bedrijf zijn we klaar voor de volgende 30 jaar ondernemerschap,” aldus Johan. 

“Ik ben in 1991 samen met mijn vrouw begonnen in Kaulille met een klein winkeltje en een eigen productiehal,” vertelt Johan over zijn levenswerk. “We specialiseerden ons meteen in het maken van gepersonaliseerde matrassen voor zowel de groot- als kleinhandel. Onze kracht zit hem in de rechtstreekse verkoop vanuit ons eigen bedrijf, waardoor we maatwerk kunnen bieden aan de scherpste prijzen. In 1997 waren we toe aan uitbreiding en verhuisden we de volledige zaak naar de Kaulillerweg in Bocholt.”

In 2012 sloeg het noodlot toe en brak er brand uit in het bedrijf. “In geen tijd was ons hele levenswerk verwoest, en moesten we terug van nul beginnen. Noem het geluk bij een ongeluk, maar onze overbuurman stond net op het punt om zijn showroom te sluiten en te verkopen. Ik heb meteen de kans gegrepen en zo kon JMB Matrassen na slechts 3 maanden alweer een nieuwe showroom openen. De productiehal werd gevestigd in Bree, en zo konden we onze zaak verderzetten en onze klanten dezelfde service en kwaliteit bieden.” 

Zoon Bjorn liep al als klein mannetje rond in de zaak van zijn ouders. “Ik vond het meteen een interessante branche, maar heb aanvankelijk toch voor een andere richting gekozen,” vertelt Bjorn. “Na mijn studies Economische Wetenschappen heb ik jarenlang gewerkt als vertegenwoordiger maar 1 jaar na de brand, in 2013, ben ik alsnog in de zaak gestapt. Ik kende natuurlijk al heel veel over het productieproces van de matrassen en als all-round medewerker leerde ik alle kneepjes van het vak, gaande van de verkoop tot de productie tot de levering en plaatsing van onze producten. Ondertussen ken ik het volledige proces van A tot Z.” Johan vertelt verder: “Nu was het voor mij het perfecte moment om het bedrijf over te geven aan Bjorn. Ikzelf heb me 30 jaar ingezet voor de zaak en heb nu de pensioenleeftijd bereikt. Met Bjorn als opvolger ben ik blij dat ik kan zeggen dat het bedrijf in de familie blijft.” 

JMB Matrassen is dan ook een echt familiebedrijf, want Lydi, de vrouw van Johan, is nog steeds dagelijks te vinden in de productiehal, en ook André, de broer van Johan, is actief in de zaak. Het team wordt versterkt door Marleen, die instaat voor de verkoop in de showroom, en Lars, die samen met André zorgt voor de uitlevering van de matrassen en boxsprings. 

Bjorn: “Ik neem de zaak over met dezelfde geestesgesteldheid als mijn vader, namelijk het bieden van kwaliteit en het garanderen van een goede service voor, tijdens en na de verkoop. Met die formule hebben we al heel wat tevreden klanten over de vloer gehad, iets wat we natuurlijk in de toekomst willen blijven realiseren!” 

Bjorn is de jonge papa van Julie (6 jaar) en Lucas (4 jaar). Of zijn kinderen ervoor gaan zorgen dat dit familiebedrijf overgegeven wordt op een derde generatie, is nog wat te vroeg om te voorspellen maar Bjorn is in ieder geval klaar om de zaak de komende jaren in goede banen te leiden. Johan zelf blijft voorlopig ook nog aanwezig in de zaak en zal helpen waar nodig. 

JMB Matrassen 
Kaulillerweg 33a, 3950 Bocholt. Tel. 0032  089 467774.
www.jmb-matrassen.be 
Facebook: JMB Matrassen