Verzorging en ontspanning voor mantelzorgers en hun zorgvragers

EINDHOVEN – ‘Samen even uit de zorg’, een project van Steunpunt Mantelzorg Verlicht, biedt mantelzorgers en hun zorgvragers de mogelijkheid om eventjes los van de zorg te komen. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen die voor hun naaste zorgen, alleen of samen met deze persoon, ontspannen bij Lokaal+ van het Summa College Zorg en Welzijn. Laat wel even weten dat je komt!

Op dinsdag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur zijn mantelzorgers én zorgvragers welkom in Lokaal+ van het Summa College, Willem de Rijkelaan 3. Bij Lokaal + worden de mantelzorgers door studenten van Summa verwend op verschillende manieren. Behalve genieten van huisgemaakt lekkers wordt er ook actie ondernomen op een ontspannen manier. Iedere keer verrassend!  Mocht de mantelzorger of de zorgvrager alleen willen komen, dan is dat ook mogelijk. Houd wel rekening met weinig vrije parkeerplaatsen.

Door regelmatig en bijtijds je accu op te laden kun je de zorg voor je naaste langer volhouden. Vaak is het lastig om dit georganiseerd te krijgen. Toch is het van groot belang om af en toe in een rustiger sfeer even op adem te komen. Dit zorgt ervoor dat je de zorg beter vol kunt houden zonder zelf op te branden. Er is voldoende begeleiding aanwezig zodat mantelzorgers vrij zijn om hun eigen invulling te geven. Maar in de praktijk is het toch  gezellig om samen te zijn met andere mantelzorgers en zorgvragers! 

Deze bijeenkomst op het Summa College, vindt plaats op de derde dinsdag van de maand.  Maandelijks  zijn er ook op twee andere locaties bijeenkomsten. Op groendomein Wasven wordt op de eerste donderdagochtend van de maand het thema natuur bespeeld. En in Wijkcentrum de Mortel in de Achtste Barrier is op de tweede dinsdag van de maand het thema creativiteit.  Meer informatie en de precieze data in 2020 zijn te vinden in de flyer Samen even uit de zorg die u kunt aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht of op de site van https://www.mantelzorgverlicht.nl/folders

Voor meer informatie en aanmelden kunnen mantelzorgers of zorgvragers contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven op telefoonnummer 0031 88 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl