Tectum Achel doet het: Final 4!

ACHEL – De derde en beslissende wedstrijd tussen Tectum Achel en Bdo Haasrode ging om deelname aan de Final 4 wedstrijden in het laatste deel van de competitie. De winnaar kan zich rekenen tot de beste vier ploegen van het land. Voor Haasrode aan het begin van deze competitie was dit een doelstelling, voor Tecum Achel een leuke kers op de taart.

Achel start de wedstrijd in een verschroeiend tempo en met goed aanvalswerk van Campfortse, Van Dyck en van de Kamp. De volleyballers lopen snel uit naar 3-8 waarbij coach Eyckmans zijn eerste To opneemt. Haasrode komt met gooi- en tipballen nog wel een beetje terug maar echt gevaar levert dat niet op. Via 10-13, 10-15 haalt Achel de set binnen 17-25.

In de tweede set start Tectum Achel weer sterk en loopt naar 5-8. Achel behoudt verder een kleine voorsprong. Ook deze set wordt gewonnen. Achel leidt en via 12-14, 17-18 en 20-22 komt de setstand van 21-25 op het bord.

In set drie gooit Haasrode zijn ploeg door elkaar. Met Blondeel aan de pas krijgt Achel een ander spel voorgeschoteld en dat vraagt aanpassingen. De stand gaat nu gelijk op en bij 7-6 neem Meertens zijn eerste Time Out. Achel blijft goed bij. Op het eind wordt het weer echt spannend, maar Achel kwam net iets te kort…25-23.

In set vier starten beide ploegen in dezelfde opstelling als set drie. De druk wordt nu voor beide ploegen groot, beide willen winnen en beide willen bij de final 4 eindigen. De setstanden gaan gelijk op. Geen goed volleybal deze set, maar wel een super spannende set. Haasrode gaat er met de setwinst vandoor: 26-24 .

Set vijf. Twee ploegen aan elkaar gewaagd gaan strijden voor één dure plaats in de top 4.

Haasrode heeft na de setwinst in set vier een beetje vleugels gekregen en gaat snel van start. Bij 4-2 neemt coach Meertens zijn eerste To. Dat resulteert iets later in een 6-7 stand.

Via 6-9, 11-13, 12-14 pakt Tectum Achel de beslissende vijfde set 12-15! Proficiat mannen!