Duurzame samenwerking vv Maarheeze en gemeente Cranendonck

MAARHEEZE – vv Maarheeze kan sinds kort weer spelen op een goed én duurzaam verlicht veld. De veldverlichting liet in de afgelopen periode namelijk te wensen over. Regelmatig vielen de lampen op het voetbalveld uit. Een erg vervelende situatie als je in de donkere winterperiode ’s avonds aan het trainen bent. Samen met de gemeente is gekeken naar de oorzaak hiervan en het bleek dat de schakelkasten en de armaturen sterk verouderd waren. Na een aantal overleggen is een weloverwogen keuze gemaakt voor het plaatsen van LED-verlichting. Dit met de achterliggende gedachte om een bijdrage te leveren aan de gezamenlijke duurzaamheidsopgave. De gemeente deed samen met Heijmans & Signify een pilot rond verduurzaming. Zo kon ook snel een oplossing gevonden worden voor VV Maarheeze. “De LED-verlichting is aanzienlijk beter dan de oude verlichting. Van onze leden krijgen we ook positieve feedback. Zij ervaren dat het spelen in deze verlichting een stuk prettiger is”, aldus vv Maarheeze.