Coronamaatregelen gemeente Pelt

PELT –  Ook de gemeente Pelt maakte haar maatregelen rondom de bestrijding van het verspreiding van het Corona-virus bekend. Hier zijn ze op een rijtje:

Afvalophaling: De wekelijkse afvalophaling gaat gewoon door zoals gepland. Papierophalingen echter worden voorlopig niet toegelaten. De papierophaling van 28 maart in het Boseind, Damsheide, Grote Heide, Herent en Sint-Huibrechts-Lille en van 31 maart in het centrum van Neerpelt gaan niet door. Textielophaling: Dit gebeurt voorlopig niet. De recyclageparken zijn gesloten. Alle wegenwerken zijn voorlopig opgeschort. Gemeentehuizen: Ook al blijft het gemeentehuis open toch wordt gevraagd om niet dringende zaken uit te stellen. Indien dringend dan kan je een afspraak maken op 011 949494. Het muziekfestival (EMJ)  wordt uitgesteld tot het weekend van 11 tot 14 september. Een frietje kopen kan nog. Voedingszaken zoals frituur, kebab, pizzeria en ijssalon blijven open maar enkel om af te halen. Opeten ter plekke is verboden. Er wordt 1 persoon per 10 m2 toegelaten. Het bezoekerscentrum Hageven is gesloten tot minstens 5 april. CC Palethe en Dommelhof hebben alle activiteiten van de komende weken geannuleerd tot en met einde van de paasvakantie. Het zwemcomplex Lago Pelt sluit voorlopig tot en met 5 april net zoals alle sporthallen en fitnesszalen. Alle bibliotheken blijven gesloten tot voorlopig 5 april. De Dienstencentra Pelle Melle en BinnenHOF blijven gesloten tot en met 19 april. Kerkelijke huwelijken worden afgelast. Een huwelijksakte mag nog wel in intieme kring doorgaan. Huwelijksfeesten daarentegen zijn verboden. Alle erediensten in de kerk zijn stopgezet. Begrafenissen in intieme kring zijn toegelaten als men zich aan de maatregelen van social distancing houdt. De weekmarkten zijn verboden. Een feestje geven in huiselijke kring met andere personen dan het gezin is verboden. Alle speeltuinen zijn gesloten. Alle sportkampen in de paasvakantie zijn geannuleerd. Kappers mogen enkel op afspraak één klant per keer ontvangen. Dierenkapsalons zijn gesloten. Carwashes zijn gesloten. In een privéwagen mogen maximaal twee personen zitten behalve wanneer het personen zijn uit eenzelfde gezin. Wijnhandelaars mogen open blijven. Het wijkkantoor van de politie in Overpelt is gesloten. Dringende aangiften kunnen worden gedaan in het kantoor van Neerpelt. Het beste is wel op voorhand te bellen (011 440820). Voor meer info betreffende afgelastingen en maatregelen kijk op www.gemeentepelt.be/corona en op www.info-coronavirus.be.