Knuffelberen voor het raam

HAMONT-ACHEL/PELT – De oplettende wandelaars hebben het al gezien… er staan her en der knuffelberen aan het raam. Dat is het gevolg van een oproep op sociale media. Plaats een knuffelbeer achter het raam en ga met de kinderen op berenjacht. Dit idee is komen overwaaien uit Australie en Engeland. Daar is het ontstaan uit het 25 jaar oude prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en Helen Oxenbury. Omdat speeltuinen dicht zijn kunnen ouders met hun kinderen in hun eigen buurt op berenjacht gaan. Meer info over de actie is de vinden op Facebook. Zoekterm ‘berenjacht in tijde van covid19’  Ook zichtbaar vanachter het raam… tekeningen van de prachtige regenbogen. Ze zijn gemaakt door de ‘kinderen des huizes’ als teken van dankbaarheid voor alle mensen uit de zorg die zich dag in dag uit inzetten voor alle (corona)zieken. Blijven doen! We willen meer regenbogen zien! Deze tekeningen (en beren) zijn van Evy en Amber uit Hamont.