Wafelactie voor Budelse ouderen

BUDEL – Nu veel ouderen door het coronavirus aan huis gekluisterd zijn, ontstaan er overal spontane initiatieven die zijn bedoeld om hen een hart onder de riem te steken. Zo kwam onder meer het dames vaandelteam van SV Budel het afgelopen weekend in actie. Zij trakteerden bijna honderd dorpsgenoten op versgebakken wafels.

Door Roy de Leijer

De wafels zijn zaterdagmiddag gemaakt. Dit gebeurde samen met de Budelse horecaondernemer Jurgen van Riet, die hiervoor de keuken van De Brasser beschikbaar had gesteld. In totaal werden er 250 wafels gebakken, die vervolgens bij tientallen ouderen in Budel werden achtergelaten. “Alle ingrediënten hebben we gedoneerd gekregen van de Jumbo in Budel”, zegt initiatiefneemster Maxime van Werde.

Ze geeft aan dat de actie spontaan is ontstaan. “Toen ik op Facebook zag dat er in Cranendonck tekeningen voor ouderen en kwetsbare inwoners werden gemaakt wilde ik ook iets doen. Het is heel sneu dat veel mensen nu door het coronavirus geen bezoek krijgen. Ook niet als ze bijvoorbeeld jarig zijn.”

Foto Jos Meusen
Foto Jos Meusen

Het enthousiasme onder haar teamgenoten om mee te helpen was groot. Van Werde: “We hebben de actie echter bewust klein gehouden en volgens de richtlijnen van het RIVM.”