Processie en dorpsfeest Achel schuiven dóór

ACHEL – Op 14 juni a.s. zou het in het centrum van Achel weer gonzen in activiteiten. De Antoniusprocessie en het dorpsfeest worden jaarlijks georganiseerd door het Processiecomité en de VVV Hamont-Achel, en dit jaar voor de tweehonderdste keer. Maar vanwege de onzeker maanden door het coronavirus worden processie en feest doorgeschoven naar 13 juni 2021. Op de sociale media wordt uiting gegeven van teleurstelling. Begrijpelijk, want de feestdag van St.-Antonius is ieder jaar het hoogtepunt van saamhorigheid, vroomheid, gezelligheid en allerlei vormen van cultuur. Zeker vanwege het tweede eeuwfeest lagen allerlei extra activiteiten op de plank, zoals een pontificale hoogmis met de bisschop van Hasselt, een fietstocht van Padua naar Achel, het componeren van een nieuw feestlied en een tentoonstelling. Bij toeval valt deze bijzondere feestdag volgend jaar precies op de naamdag van St.-Antonius; op 13 juni 2021. Mooier kunnen we het niet treffen!

Archieffoto van Dorpsfeest