Een lege agenda en toch activiteit

BUDEL – Ondanks corona zijn er zaken die altijd door moeten gaan…De schutterij beschikt over een eigen accommodatie aan de Laarstraat in Budel. Het terrein moet, ondanks er geen verenigingsactiviteiten zijn, toch onderhouden worden. 

Daarvoor zetten Louis Feijen en Henk Govers zich al jaren vrijwillig in. En het onderhoud gaat gewoon door zoals ze dit altijd hebben gedaan. Natuurlijk met inachtneming van de huidige richtlijnen. Louis is thuis al vroeg in het voorjaar bezig met nieuw plantmateriaal, zaaien of stekken. Na het opkweken krijgen ze dan in de lente een plekje in de tuin bij de schutterij. Samen onderhouden ze de tuin en het terrein met schoffelen, vegen, gras maaien, sproeien enz…enz.. Genoeg te doen, ook in deze corona tijd én het mag gezien worden. De wandelaars die door de Laarstaat het zandpad volgen voorbij de schutshoeve genieten van een mooie blik in een keurige tuin. Een tuin waar Louis, Henk en alle leden van de schutterij trots op mogen zijn.  

Van alle verenigingen staan de activiteiten op dit moment stil. Zo ook voor de schutterij is het seizoen totaal anders geworden. Alle activiteiten voor de bondsfeesten, die in mei van start zouden gaan, zijn van de agenda gehaald. Ook het Oud Limburgs schuttersfeest, waar Budel vorig jaar een prima prestatie neer heeft gezet, zal geen doorgang vinden. Dit grootse evenement zal ook een jaar opgeschoven worden. De eigen verenigingsagenda van 2020 is helemaal leeggehaald. Hoe graag ze ook zouden willen, het samenkomen van leden is op dit moment nog altijd niet toegestaan. Repetities, schietoefeningen en optredens worden pas hervat wanneer de overheid daar toestemming voor geeft.