Verdeling mondmaskers start op 14 mei

PELT – Het gemeentebestuur voorziet voor iedere Peltenaar ouder dan 12 jaar een gratis stoffen mondmasker. Indien de levering volgens plan verloopt, verdeelt de gemeente de maskers vanaf 14 mei. Sinds 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer voor personen ouder dan 12 jaar en wordt het sterk aangeraden indien je geen anderhalve meter afstand kan houden. Ook bij de heropstart van de scholen zal het voor leerlingen ouder dan 12 jaar verplicht zijn om een mondmasker te dragen. Het gemeentebestuur van Pelt plaatste samen met acht andere gemeenten van de Hulpverleningszone Noord-Limburg een bestelling van 120 000 herbruikbare katoenen maskers.

Het gemeentebestuur van Pelt zal de stoffen mondmaskers van 14 mei tot en met 16 mei huis-aan-huis verdelen. De federale overheid voorziet voor iedere inwoner ouder dan 12 jaar een stoffen mondmasker en een set met twee textielfilters. Het is nog niet bekend wanneer de stoffen mondmaskers van de federale overheid beschikbaar zullen zijn. De textielfilters worden in de komende weken geleverd aan het gemeentebestuur.

Deze filters kan je inbrengen in een bestaand masker of gewoon als masker gebruiken. Ieder adres zal vanaf 14 mei, in hetzelfde pakket als het stoffen mondmasker dat de gemeente voorziet, één filterset (bestaande uit twee aparte filters) vinden. Ook voor de resterende filters waarop je als gezin recht hebt, wordt achteraf nog een afhaalmogelijkheid voorzien.  “Zowel de stoffen mondmaskers die we zelf voorzien als de filters van de federale overheid komen in verschillende leveringen bij ons terecht. We wachten niet tot we alles hebben en kiezen ervoor om elk gezin met twee of meer leden ouder dan 12 jaar alvast te voorzien van twee stoffen maskers en een filterset,” aldus burgemeester Smeets. Een alleenstaande krijgt één masker en een filterset. Zodra de overige maskers beschikbaar zijn, zal er een afhaalmoment georganiseerd worden waarop gezinnen hun overige maskers kunnen afhalen. Kijk voor actuele informatie over de bedeling op www.gemeentepelt.be/coronavirus