Asperges voor ’t Buuls Zitje

BUDEL – Jacqueline van het keukenteam van ’t Buuls Zitje heeft weer eens zitten broeden waar ze de alleenstaande bezoekers van het trefpunt nu eens plezier mee zou kunnen doen. Ze deelt wekelijks soep uit aan alleenstaande bezoekers, maar ze wil hier steeds een kleine verrassing aan verbinden. Om te beginnen is het aspergeseizoen in volle gang en het was afgelopen zondag Moederdag dus… Twee goede redenen om deze week de soep eens extra lekker te maken en dat zou dan een smakelijk aspergesoep worden. Maar omdat de soep geschonken wordt door ‘t Buuls Zitje wilde Jacqueline de prijs toch binnen de perken houden. En ging ze op pad naar Adriaan van Meijl, aspergekweker in Gastel. Hier kreeg ze heel wat kilo’s asperges geschonken die ze in een verrukkelijke soep verwerkte. De soep werd door iedereen met veel enthousiasme ontvangen en aan de reacties te horen was het weer een heerlijke lekkernij. Wij bedanken Adriaan dan ook voor dit lekkere goud! Super!

Verder is de stuurgroep van ’t Buuls Zitje begonnen om samen met het management van MFC de Borgh en Sociaal Makelaar Noud van Leeuwen protocollen op te stellen om opening van het trefpunt mogelijk te gaan maken. Dit zal heel wat voeten in aarde hebben en er zal dus een goed plan van aanpak moeten komen. De stuurgroep krijgt veel seintjes en berichtjes dat bezoekers ‘t Buuls Zitje erg missen en er weer graag een bezoekje aan zouden willen brengen. Dit willen de stuurgroep en de vrijwilligers ook. En dus wordt er hard aan gewerkt om straks veilig te kunnen openen. Zodra hierover een datum bekend is, wordt deze natuurlijk vrijgegeven. Voor info of vragen kun je mailen naar buulszitje@gmail.com of kijk op de Facebookpagina.