Bloedinzamelingen Rode Kruis

PELT – Het Rode Kruis afdeling Pelt heeft in april jammer genoeg de bloedinzamelingen niet door kunnen laten gaan vanwege het Coronavirus. Ondertussen starten de ziekenhuizen opnieuw met hun reguliere consultaties en dat betekent dat bloed erg belangrijk is. In mei start het Rode Kruis Pelt dan ook weer met de inzameling van bloed, maar er worden wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zullen de inzamelingen die gepland staat op 22 mei en op 10 en 19 juni doorgaan op een andere locatie namelijk de Zinnezaal van CC Palethe aan de Jeugdlaan 2 in Pelt. Er zal enkel bloed gegeven kunnen worden na inschrijving. Maak een afspraak om bloed, plasma of bloedplaatjes te doneren in een van de donorcentra. Ook voor de mobiele bloedinzamelingen is het verplicht om een afspraak te maken. Dit kan telkens via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00. De maatregelen omtrent de hoest- en handhygiëne blijven van kracht. Wie ziek is blijft thuis. Ook de 1,5 meter afstandsregel moet gehandhaafd blijven. Nieuw is de infrarood thermometer. Bij binnenkomst wordt bij iedereen de temperatuur gemeten. Wie een lichaamstemperatuur heeft van 37,6 graden of hoger mag niet doneren. Voor meer informatie over de lokale bloedinzamelingen, kan iedereen surfen naar www.rodekruis.be/afdeling/pelt

Donor in an armchair donates blood at hemotransfusion station