Markt Neerpelt heropent zaterdag met aangepaste maatregelen

NEERPELT – Op zaterdag 23 mei is het voor het eerst in twee maanden weer markt in Neerpelt. De gemeente neemt de nodige maatregelen om de markt zowel voor de bezoekers als voor de marktkramers in veilige omstandigheden te laten verlopen. Aan de bezoekers wordt gevraagd om de richtlijnen strikt op te volgen. Alleen dan kan de markt open blijven.

Het maximum aantal bezoekers op de markt is beperkt tot 1 bezoeker per 1,5 lopende meter marktkraam. Om controle te kunnen houden over het aantal bezoekers, heeft de markt vier in- en uitgangen:

  • -Kerkstraat: doorgang naar Kerkplein;
  • -Kruispunt Pastorijstraat-Kerkstraat;
  • -Sooi Willemsplein, ingang ondergrondse parking
  • -Kruispunt Kloosterstraat-Groenstraat.

Het is de bedoeling om enkel via deze plaatsen de markt te betreden en ook weer te verlaten. Er staat telkens een steward en de bezoekers kunnen er hun handen ontsmetten. Elders tussen de kramen doorgaan, maakt controle over het aantal bezoekers onmogelijk en kan leiden tot onveilige situaties. Eens op de markt geldt er éénrichtingsverkeer, waarbij de bezoekers steeds aan de rechterkant van de weg wandelen. 

De marktkramers en hun personeel zijn verplicht om een mondmasker te dragen. Ze moeten er ook voor zorgen dat de klanten hun handen kunnen ontsmetten. Ook aan de bezoekers wordt aangeraden om een mondmasker te dragen.

Tot slot is het de bedoeling om alleen te winkelen en niet langer dan noodzakelijk. Eten, drinken en proeven op de markt is niet toegestaan. Funshoppen is ook op de weekmarkt voorlopig dus nog niet aan de orde.

In verband met de mobiliteit: wie met de auto komt, parkeert bij voorkeur op het Kerkplein, het Marktplein, aan de voormalige Aldi (Leopoldlaan) of in Parking Forte (2 uur gratis). Fietsers zetten hun fiets best aan het Sooi Willemsplein, aan Porcocrates (begin Kerkstraat) of aan de fietsbib (Marktplein).

Het circulatieplan is te vinden via de gemeentelijke website van Pelt: 

www.gemeentepelt.be/opstart_markt_neerpelt