Pelt hang regenboogvlag tegen holebi- en transfobie

PELT – Pelt heeft de regenboogvlag uitgehangen. Dat gebeurt elk jaar rond deze periode. De vlag staat symbool voor de strijd tegen holebi- en transfobie in de wereld en de gemeente drukt daarmee haar engagement uit op dit vlak. De regenboogvlag wordt in de gemeente al ettelijke jaren gehesen in deze periode. Om haar engagement op dit vlak extra kracht bij te zetten, ondertekende de gemeente Pelt vorig jaar een charter met vzw Regenbooghuis, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties in Limburg.  Dit jaar is er een extra reden om de regenboogvlag te hangen. Want zondag 17 mei 2020 was het exact 30 jaar geleden dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgender- en interseksegemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie: IDAHOT.

Foto De vlag werd ontvouwd in het bijzijn van Peltenaar Glen Mandos, finalist van de Mister Gay Belgium-verkiezingen 2020.