Verdeling mondmaskers gaat van start

PELT – Het gemeentebestuur start op donderdag 14 mei met de huis-aan-huis bedeling van stoffen mondmaskers en textielfilters. 

Het gemeentebestuur van Pelt voorziet een herbruikbaar stoffen mondmasker voor iedere Peltenaar ouder dan 12 jaar. Daarnaast voorziet de federale overheid per persoon ouder dan 12 een set textielfilters, bestaande uit twee aparte filters. 

De gemeente richtte in sportcentrum De Bemvoort een sorteercentrum in, waar tientallen personeelsleden in alle veiligheid de maskers en filters in enveloppen steken, samen met een handleiding. Van daaruit gaat het personeel op pad om de pakketten huis-aan-huis in meer dan 14 000 brievenbussen te verdelen.

De verdeling gaat van start op donderdag 14 mei. Wanneer het personeel aan een ronde begint, plaatsen we de straten van deze ronde op www.gemeentepelt.be/mondmaskers. Het einde van de verdeling is voorlopig voorzien op dinsdag 19 mei, maar deze datum is afhankelijk van een groot deel van de levering die normaal gezien op maandag 18 mei toekomt.

Omdat de maskers en filters in verschillende leveringen binnenkomen bij de gemeente, bezorgen we de komende dagen elk gezin met twee of meer leden ouder dan 12 jaar alvast twee stoffen maskers en één set textielfilters. Eind mei / begin juni organiseren we dan enkele afhaaldagen, waarop gezinnen hun resterende maskers en filters kunnen afhalen. De data en locaties verschijnen op www.gemeentepelt.be/mondmaskers.

Samengevat
Voor iedere Peltenaar ouder dan 12 jaar is het volgende voorzien:

-1 herbruikbaar stoffen mondmasker (gemeente)

-1 set textielfilters, bestaande uit twee aparte filters (federale overheid)

14-19 mei: levering aan huis

-Alleenstaanden: 1 stoffen mondmasker + 1 filterset (2 filters)

-Gezinnen met twee of meer personen ouder dan 12 jaar: 2 stoffen mondmaskers + 1 filterset (2 filters)

-Levering (in gesloten envelop) in brievenbus.

-Data onder voorbehoud van levering aan de gemeente   

-Zodra een verdeelronde start, verschijnen de straten op www.gemeentepelt.be/mondmaskers

Afhaalmomenten eind mei / begin juni

-Gezinnen met meer dan twee personen ouder dan 12 jaar: resterende stoffen maskers

-Gezinnen met twee of meer personen ouder dan 12 jaar: resterende filtersets

-Data en locaties verschijnen op www.gemeentepelt.be/mondmaskers en in lokale media.

Stoffen mondmaskers federale overheid
-Nog niet bekend wanneer deze aan de gemeente geleverd worden

-Wijze van verdeling wordt later bekendgemaakt via www.gemeentepelt.be/mondmaskers en HAC Weekblad.