Draag jij ook bij tot een proper Hamont-Achel?

HAMONT-ACHEL – Wandelen is niet alleen plezant, het is ook nog eens gezond. Er wordt dan ook stevig gewandeld en gefietst in ons stadje, dat zien we ook in deze coronatijden. Maar we doen dat natuurlijk het liefst in een propere buurt zonder zwerfvuil. Trek jij er graag in eigen stad op uit en wil je het nuttige aan het aangename koppelen? Dan kan je je kandidaat stellen om een stukje Hamont-Achel proper te houden. 

Via www.hamont-achel.be/zwerfvuil kan je je aanmelden om enkele straten in ons stadje zwerfvuilvrij te maken. Na jouw aanmelding voorziet de stad voor jou het benodigde materiaal: een veiligheidsvestje, een vuilniszak, handschoenen en een prikstok om het afval mee op te rapen. Je kan dit vervolgens – op afspraak – afhalen op de balie van de dienst Stadsontwikkeling.  Je krijgt dan ook een plannetje mee met hierop de locaties waar je na het verzamelde afval kan achterlaten. Nadat je via de meldingskaart (www.hamont-achel.be/meldingskaart) de locatie door hebt gegeven, haalt een medewerker van de stadswerf de vuilniszak(ken) op. 

Door enkele straten in je buurt proper te houden, werk je samen met de stad mee aan een proper en leefbaar Hamont-Achel. Bovendien kan je er ook LimbU’s mee verdienen. Deze Limburgse gemeenschapsmunt kan je inruilen voor filmtickets, een reischeque van de NMBS, tickets voor De Lijn, een bon voor de Kringwinkel… Je kan per jaar maximaal 100 LimbU’s verzamelen door minimaal zes keer zwerfvuil op te rapen. Je dient dit wel minstens één keer per seizoen te doen.

Let wel: het is niet de bedoeling om in groep zwerfvuil te gaan rapen. Dit doe je individueel of in een beperkt gezelschap, zoals de coronamaatregelen het voorschrijven. Het stadsbestuur vraagt ook om ten allen tijde de maatregelen inzake hygiënemaatregelen en richtlijnen inzake social distancing te respecteren. De actuele maatregelen zijn terug te vinden op www.hamont-achel.be/coronavirus