Bezoekregeling Valkenhof

Tussen 25 mei en 15 juni mogen alle verpleeghuisorganisaties die aan de randvoorwaarden voldoen, beginnen met het toelaten van één vaste bezoeker in de verpleeghuizen. Wij zijn blij te kunnen melden dat Valkenhof vanaf vrijdag 29 mei start met het toelaten van één vaste bezoeker per bewoner per week op schone afdelingen (afdelingen zonder besmettingen). Deze vaste bezoeker mag per week één uur op bezoek komen. Uiteraard met inachtneming van de geldende hygiëneregels.

Vaste bezoeker

Om te zorgen voor een vlotte start van de bezoekregeling, gaan wij uit van de eerste contactpersoon als vaste bezoeker. Zij zijn hierover geïnformeerd en hebben nadere instructies ontvangen, die strikt opgevolgd dienen te worden. 


Contactmoment op afstand (plexiglas) blijft mogelijk
Naast deze bezoekregeling blijven we bewoners van schone afdelingen ook de mogelijkheid tot het contactmoment op afstand aanbieden, waarbij per bewoner door maximaal twee bezoekers een halfuur contact per week mogelijk is (in een hiervoor speciaal aangewezen ruimte voorzien van een plexiglas-tussenscherm). Hiermee kunnen we meer naasten/familieleden de gelegenheid bieden om in contact te blijven met onze bewoners.

Gebruik tuin voor bewoners van schone afdeling
Naast de bezoekregeling en het contactmoment op afstand bieden we bewoners van schone afdelingen op zeer korte termijn de mogelijkheid om onder begeleiding van een medewerker gebruik te maken van de tuin, zonder dat hier sprake is van (fysiek) contact met mensen van buiten (bv. familie). Zodra dit mogelijk is, berichten wij hierover op ons liveblog: www.valkenhof.nl/liveblog-coronavirus

Met bovenstaande mogelijkheden hopen wij weer wat (meer) vrijheid en tevens geluksmomentjes te kunnen creëren. Hopelijk is dit binnenkort mogelijk voor al onze bewoners en hun naasten.