Sint Jorisgilde Budel helpt waar het kan

BUDEL – Veel kan er nog niet. Een dikke vette streep door alle activiteiten de afgelopen maanden en nog veel onduidelijkheid over wat er de komende tijd wel of niet mogelijk gaat zijn. Niet enkel het Sint Jorisgilde Budel heeft hiermee te maken. Alle verenigingen zijn op zoek naar mogelijkheden om er voor hun leden het beste van te maken binnen de mogelijkheden die er nog wel zijn. Hopelijk bieden de verruimingen vanaf 1 juni ook mogelijkheden voor de gildebroeders en gildezusters om weer activiteiten te gaan ondernemen. Ondanks de beperkingen heeft het gilde niet helemaal stil gezeten en verleent het daar waar mogelijk is wel haar medewerking aan initiatieven. Zo heeft een vendelier meegewerkt aan de Koningsdagaubade aan de gedecoreerden. Samen met andere vendeliers uit Cranendonck en Heeze-Leende is dit mooi op film vastgelegd en was het voor iedereen te zien op RTV Horizon. Ook mooie beelden zijn er onder de clip die de Vrienden van het Schepenhuis uitbrachten met zangeres Silke van Niel. Ook daaraan verleende het Sint Jorisgilde graag haar medewerking. Veel bedrijvigheid ook rondom het gildegebouw De Vaandrig. Sinds enkele weken mag daar in de buitenlucht gesport worden door leden van Turnlust Budel. Op de vraag om een helpende hand toe te steken heeft het gilde positief gereageerd. Het sporten voor veel jeugd van Budel en omgeving wordt er nu mede mogelijk gemaakt door de medewerking van het Sint Jorisgilde Budel. Nu hoopt het gilde ook zelf weer snel eigen activiteiten te kunnen opstarten. Voor meer informatie over het Budelse gilde is er de website www.sintjorisgildebudel.nl. En ja ook op Facebook kun je ze terugvinden en volgen.