Buitenspeeltuinen terug open onder voorwaarden

HAMONT-ACHEL/PELT – De nationale veiligheidsraad gaf groen licht voor het heropenen van de buurtspeeltuinen en -pleinen vanaf woensdag 27 mei, maar enkel onder strikte voorwaarden. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de voorwaarden ligt bij de lokale overheden.

Daarom besliste het stadsbestuur van Hamont-Achel om de buurtspeelpleinen – waaronder de Koekoek, de speeltuintjes in woonwijken… – terug beschikbaar te stellen. De speeltuin in het stadspark blijft voorlopig nog even gesloten. In Pelt blijven de drie grote speeltuinen, ‘t Pelterke, De Bosuil en de Scoutsrally, voorlopig ook nog gesloten. Maar de ongeveer 30 buurtspeelpleintjes, verspreid over alle wijken van Pelt, zijn wel weer opengesteld. 

Wie een bezoek wil brengen aan een buurtspeelplein in Hamont-Achel of Pelt dient de volgende maatregelen in acht te nemen: 

• Bezoeken aan speeltuinen zijn enkel voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar; 

• De volwassenen die deze kinderen begeleiden dienen ten allen tijde de regels inzake social distancing te respecteren, in het bijzonder het behoud van de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;

Omdat grote speeltuinen volgens de voorschriften van de veiligheidsraad enkel mogen openen onder toezicht van de lokale autoriteiten en voor slechts maximum 20 kinderen tegelijk besloot het gemeentebestuur van Pelt om de grote speeltuinen nog niet te openen. De Koekoek in Achel gaat wel open, maar het aantal bezoekers dient beperkt te worden tot maximum 20 kinderen tegelijkertijd. 

Te druk? Keer om!
Met het mooie weer in aantocht is een uitje naar de buurtspeelpleinen heel aanlokkelijk. Het stadsbestuur rekent dan ook op het gezond verstand van de inwoners.  Merk je echter dat het in één van de speeltuinen reeds te druk is waardoor het in acht nemen van de maatregelen in het gedrang komt? Kom dan op een later tijdstip terug zodat de kinderen veilig kunnen spelen!