Cranendonck in beeld

Met volop mooi weer zie je nu veel libellen rondvliegen, enerzijds de kleinere (water)juffers die hun vleugels dichtvouwen en anderzijds de zogenaamde echte libellen die hun vleugels spreiden. Dat doet deze platbuik ook. Ze rusten dan vaak op een oude (riet) stengel. Het is een vrouwtje met zijn gele tekening en donkere vlekken in de basis van de vleugels. Het mannetje kleurt blauw. De platbuik heeft een breed achterlijf vandaar zijn naam. Deze, en andere libellen, zijn met die grote vleugels  heel wendbaar. En samen met goed zicht door de grote ogen en pootjes met klauwtjes ‘plukken’ ze zo vliegjes en andere insecten uit de lucht om op te peuzelen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto en tekst  Wiel Zentjens.

Heeft u ook een mooie landschaps- en/of natuurfoto van of over Cranendonck? 

Mail deze gerust  naar [email protected] met vermelding van de locatie, en mogelijk wordt het geplaatst.