Mijn “laatste” corona-column… 

We mogen weer voorzichtigjes aan reizen, de grenzen gaan geleidelijk open en de cruisehavens, vliegvelden en stations hebben zich degelijk voorbereid om de passagiers veilig en zo comfortabel mogelijk op hun bestemming te brengen. Vanaf Nu komt het dus niet meer aan op algemene informatievoorziening, maar wordt de vakantiewens weer heel persoonlijk. Het is onvoorstelbaar om achter de schermen te zien wat er inmiddels al veranderd is, wat er nog veranderd gaat worden, en ja, wat ons te wachten staat! Zelf heb ik het plan opgepakt om medio juni weer te gaan vliegen, en de meeste van mijn best geboekte hotels te bezoeken om op locatie de feitelijke situatie in kaart te brengen. Ik was er al, Voor U; krijgt vanaf dat moment een heel andere lading. Deze keer zal het een inspectieronde worden zonder me onder te dompelen in de smeltkroes van culturen, zonder van het ene terrasje naar het andere te zwalken, zonder elke avond, en middag een spontane leuke eetplek uit te zoeken, en zeker zonder mateloos te genieten van de vele enorme buffetten die er vaak 3 x per dag uitgestald worden in de meeste van mijn favoriete en best verkochte hotels en resorts. Hoe ik daar ga geraken, met mijn eigen auto naar de parkeerplaats bij de airport, dan in het busje van de parkeerplaats naar de luchthaven. Op de airport aangekomen zijn er natuurlijk veel nieuwe procedures, dus houdt zeker rekening met meer dan 3 uur inchecktijd. Hoe en wat er allemaal tijdens de vlucht van mij verwacht wordt, dat kan ik daarna pas zeggen. Aangekomen op mijn bestemming ga ik normaliter in een grote bus van het vliegtuig naar de aankomsthal, ook dit is een totale verrassing van hoe en wat? Als ik dan mijn koffer heb opgehaald van de bagageband moet ik ook nog op 1.5 meter door de douane en kan ik mij melden bij mijn transferbus naar mijn hotel of appartement. Op dat moment heb ik zeker 5 verschillende vormen van vervoer kunnen meemaken welke onder normale omstandigheden al spannend en vermoeiend zijn, ik laat me verrassen, en de antwoorden hierop krijgen jullie voor de schoolvakantie begint zeker van mij te horen. Spanje is vanaf 1 juli weer open, Turkije vanaf 16 juni, Italië en Frankrijk willen ook van deze data uit gaan, en wij Nederlanders hopen dat België ook weer buitenlanders toe gaat laten want het is wel raar dat we de hele wereld over kunnen reizen, en dat we niet even naar de buren kunnen? Ben je aan vakantie toe, maak dan verstandige keuzes, ben je geen vakantieganger, dan weet je niet wat je mist, maar nooit te laat om te beginnen aan een nieuw vakantieavontuur, blijf allemaal gezond, en willen jullie mij blijven volgen, kijk dan op mijn facebookpagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief…

Ik was er al, Voor U