Bij Bartje heeft ‘groene’ vingers!

BUDEL – Iedere 3e dinsdag van mei wordt de dag van de Groene Kinderopvang gevierd. Zo ook Bij Bartje. En als enige kinderopvang in Cranendonck met het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang maak je er natuurlijk meteen een héle feestweek van! Zo kwam dit jaar Bolletje Knolletje op bezoek. Ze kwam een handje helpen in de moestuin want er stonden weer een heleboel zelf gezaaide plantjes te wachten totdat ze eindelijk met hun worteltjes de vaste grond in mochten. Gelukkig hebben alle kindjes Bij Bartje ‘groene vingers’  want het is ieder jaar weer een hele klus. Kuiltje graven met een schepje, plantje erin, aarde erop en natuurlijk nog water geven met de gieter! Tijdens het tuinieren werden er allerlei liedjes gezongen over al de groente en de fruitsoorten die er in de moestuin staan. En wat is de verleiding dan groot om die ene aardbei, nog niet helemaal rood, te weerstaan! Dat kleine kriebelbeestjes belangrijk zijn voor de moestuin en de rest van de natuur liet Bolletje Knolletje de kindjes zelf ontdekken. Heerlijk om te zien dat de angst voor zoiets kleins snel veranderde in grote trots door beestje vast te houden. Het was een heerlijke week volop ‘spannende’ en leerzame momenten. Het weer zorgt dat we straks lekker kunnen gaan snoepen uit eigen tuin dus laat de zon maar schijnen. Dit was tevens een mooi bruggetje naar de Zonnetjesweek (huidfonds 25-29 mei) waarin er volop aandacht besteed werd aan veilig spelen in de zon.