Heropening kerken Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Het Team van Pastorale Eenheid St.-Jozef Hamont-Achel heeft beslist om vanaf 8 juni de kerken van Hamont en Achel te heropenen voor de vieringen. Ze hebben daarbij rekening gehouden met de regels vanwege de overheid en de aanwijzingen van de kerkfabrieken. Dat betekent dat de weekendvieringen weer plaatsvinden volgens het bestaande schema: Achel-Statie op zaterdag 17u30, Hamont-Centrum zaterdag 19u00 en zondag 9u00, Achel-Dorp zondag om 9u30 en Hamont-Lo zondag om 10u30.

Het aantal plaatsen is beperkt wegens de afstandsregel. Mogelijk geeft dat in Achel-Dorp een probleem. Mensen worden gevraagd eventueel aan te sluiten bij een viering met minder aanwezigen.

Kerkgangers worden gevraagd tijdig te komen, vormen een rij met voldoende afstand tov elkaar en worden opgewacht aan de toegangsdeur. Na ontsmetting van de handen, worden ze begeleid naar hun plaatsen. De afstandsregel is de belangrijkste regel. Het gebruik van een mondmasker bij het betreden en verlaten van het gebouw wordt sterk aangeraden.

Alle hygiënische regels worden gevolgd: lege wijwatervaten aan de ingang, er is geen collecte. Vrijwillige bijdrage is mogelijk bij verlaten vd kerk. Het ter communie gaan gebeurt volgens de aanwijzingen van de voorganger. Het zal allemaal een beetje wennen zijn, voor iedereen, dat “niets” nog kan verlopen zoals het was, maar het is in het belang van onze gezondheid. Ook de vieringen op weekdagen worden hernomen, maar niet in de weekkapellen: wel in de aanpalende kerk. De regels rond hygiëne zijn van toepassing.

In Hamont-Centrum is dat van maandag tot vrijdag om 8u30, in Achel Dorp op elke weekdag om 8u30 behalve op woensdag, in Achel-Statie op woensdag om 8u30,in Hamont-Lo op dinsdag om 8u30.

Op zaterdag 13 juni zal in Achel om 8u30 de Antoniusmis doorgaan n.a.v. 200 jaar Antonius in Achel. Nadien is de kerk open tot 12u00 om er een kaarsje te branden.

Wie -ook in de toekomst – op de hoogte wil gehouden worden van informatie vanuit de Pastorale Eenheid, kan een mailadres bezorgen via stjozefhamontachel@gmail.com of een via GSM-nummer 0032 479/299312 met vermelding INFO PE. Gelijkaardige info blijft ook verspreid via de facebookgroep Onder de torens van Hamont en Achel en via het weekblad Kerk en Leven. Wil je deze informatie delen met de mensen van wie je denkt dat ze geïnteresseerd of betrokken zijn, maar geen computer hebben? Dat zou fijn zijn!