Eindelijk terug vrij

PELT – Eigenaars van campers mochten vanaf 8 juni opnieuw een plekje opzoeken zoals op de Pelter passantenhaven. Ze hebben net zoals zoveel andere mensen lang moeten wachten om zich weer vrij te mogen verplaatsen. Wij gingen een bezoekje brengen aan een van die passanten en kwamen terecht bij Nicole en Roger uit Stabroek-Hoevene die samen met hun vrienden Chris en Willy uit Westerlo een plaats naast het kanaal hadden gevonden. Omdat er op de ruimte van de passantenhaven geen plaats meer was hadden ze eerst een plaats gevonden op de parking van het CLB. Die parking stond op zondagvoormiddag nog helemaal vol met campers maar in de loop van de dag kwam daar en bij het kanaal plaats vrij en zo zijn onze gasten verhuisd naar een plekje bij het water. Nicole: “We blijven nog tot en met maandagochtend en dan gaan we naar Nederland om matrassen te kopen.” Ondertussen zijn hun vrienden aangeschoven, zij waren nog gaan eten in De Beurs. Ze vertelden over hun clubje, een vriendenclub met leden doorheen Vlaanderen en allen met hetzelfde merk camper (Mc Louis). Zo organiseren ze eenmaal per jaar een bijeenkomst gedurende een weekend of als het in het buitenland is een week. De club bestaat uit zo’n 50 leden. Ze noemen zichzelf de Mc Louis Vrienden en wilden dit jaar hun 10 -jarig bestaan vieren maar dat kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Via de sociale media houden ze contact met elkaar. Limburg en dan ook Pelt vinden ze een mooie plaats om naartoe te gaan. Ze hebben van hieruit fietstochten gemaakt en het dorp verkend. Het bezit van mobilhomes is groeiende en de Pelter handel en horeca kan er alleen maar blij mee zijn. 

Foto v.l.n.r.  Chris, Roger, Nicole en Willy bij de passantenhaven