Trefpunt ’t Buuls Zitje gaat weer open!

BUDEL – Op woensdag 1 juli mag Trefpunt ’t Buuls Zitje haar deuren weer openen. Wel moet er rekening gehouden worden met strikte voorzorgsmaatregelen. Aan de voordeur hangt een overzicht van de huisregels. Dit zijn richtlijnen opgesteld door RIVM en gecontroleerd door de gemeente. 

Er zal per dagdeel een gastvrouw of gastheer aanwezig zijn. Er mogen in totaal  6 bezoekers aanwezig zijn. Daarom heeft ’t Buuls Zitje nu drie dagdelen waarop bezoekers welkom zijn. Van 10.00 tot 12.00 uur, van 12.45 tot 14.15 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. Voor deze dagdelen moet je je inschrijven op de lijst bij de voordeur of je belt tijdens openingstijden naar ’t Buuls Zitje (tel. 0031 610227398). Je kunt ook naar dit nummer bellen voor algemene informatie. De vrijwilliger kan je dan op de lijst bijschrijven. De lijsten hangen er al 5 dagen van tevoren zodat je ook even bij De Borgh naar binnen kunt lopen en je naam bij het dagdeel schrijft. Er zullen nog geen activiteiten plaatsvinden omdat kaarten, rummikub spelen of knutselen nog niet mogelijk zijn, vanwege het gezamenlijk gebruik van materiaal. Daarom is het trefpunt voorlopig op zondag nog gesloten en ook het maandelijkse Repair Café op zaterdag moet nog even wachten. Wel gaat op donderdag de lunch weer door en de schilderclub op vrijdag; mits je je eigen spullen meeneemt zoals kwasten, verf en doeken. Hier wordt ook het aantal van 6 bezoekers aangehouden. Als er op donderdag een lunch is, is hiervoor van 12.15 tot 14.15 uur gereserveerd. Als er schilderen is zal dit van 13.00 tot 16.00 uur aaneengesloten zijn. Verder kun je alleen nog koffie/thee kopen met muntjes per 14 stuks aan te schaffen voor 10 euro. De gastvrouwen en -heren zijn goed op de hoogte van van alle maatregelen en kunnen de bezoekers hier goed in begeleiden. De organisatie van het trefpunt is ervan overtuigd dat ze zo weer veilig de gezellige koffie-uurtjes kunnen houden. En ze hebben al van veel bezoekers gehoord dat ze weer snakken naar wat meer sociale contacten en een onderhoudend praatje. Dus kom gewoon eens kijken en voordat we het weten is de oude gezelligheid weer terug!