Ferm opent Troostplekken in Hamont en Achel 

HAMONT-ACHEL – Afgelopen weekend openden de afdelingen Hamont-Lo en Achel Centrum van vrouwennetwerk Ferm twee ‘Troostplekken’. Een Troostplek is een groen plekje in je omgeving waar mensen elkaar kunnen vinden in troost en waar je samen met je buurt bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. Op zaterdag 20 juni werd een Troostplek geopend in het Simonspark in Achel. Een dag later werd er eentje geopend aan het Salvatorcollege op Hamont-Lo. 

De Troostplekken kaderen in het project PlantTroost, dat gelanceerd werd door Ferm naar aanleiding van de coronacrisis. Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Het sociale leven van velen werd ontwricht. Met dit initiatief krijgt de lokale gemeenschap een plek om samen troost te vinden. Bij iedere plek werd een mooie ronde bank geplaatst, samen met een informatiebord met onder andere een gedicht. Het gedicht doet ons even stilstaan bij het verlies en het gemis. De Troostplek is voor iedereen toegankelijk. In het najaar van 2020 worden er bloembollen geplant bij iedere Troostplek die dan in het voorjaar van 2021 in bloei zullen staan, ter herinnering aan de moeilijke periode die corona met zich mee bracht, dan een jaar geleden. Zij zullen troost en kracht geven en onze dierbaren herdenken. Met dit initiatief ondersteunt Ferm het motto van de vereniging: ‘Samen meerwaarde creëren in het leven’. Deze Troostplekken zijn een gezamenlijk initiatief van Ferm, het gemeentebestuur en de groendienst. Meer informatie over Ferm en dit initiatief is te vinden op www.SamenFerm.be/PlantTroost