Vies worden mag op ModderDag bij Klikkelstein Kinderopvang! 

BUDEL – Op 29 juni is het weer ModderDag! Tienduizenden kinderen in heel Nederland waaronder de kinderen bij Klikkelstein, spelen met zand en water. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

In 2019 deden in Nederland ruim 150.000 kinderen op 3.100 locaties mee. Ook op Klikkelstein Kinderopvang doen ze enthousiast mee aan ModderDag. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland spelen honderdduizenden kinderen in de modder op International Mud Day. In 13 landen doen kinderen mee. Buiten spelen en bewegen is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Buitenspelen verkleint de kans op overgewicht en zorgt voor een vermindering van astma en allergieën. Door buitenspelen ontwikkelen kinderen hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. Natuurlijke speelplekken dagen uit tot gevarieerd en actief speelgedrag en vormen daarmee een belangrijke schakel in een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Steeds meer studies laten zien dat kinderen die opgroeien in een groenere omgeving een betere psychische gezondheid hebben. 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten. Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl. Voor meer info over Klikkelstein, kijk op www.klikkelstein.nl