Europakoning geeft reactie op Facebookactie gildejeugd

BUDEL – Op de dag van de Kringgildedag die gehouden zou worden in Leende presenteerde Neeltje Horst namens de jeugd van meerdere gilden uit de regio een filmpje op Facebook. In korte tijd werd het filmpje vele malen gedeeld en bekeken en kwam zo ook terecht bij Leo Niessen in het Limburgse Linnen. In 2018 schoot Leo zich tijdens het Europees Schutterstreffen in Leudal tot Europakoning. Sinds die tijd is hij heel erg actief op onder andere Facebook en trekt er ook bijna wekelijks samen met zijn echtgenote Irma op uit om als Europakoning het Europees Schuttersgildenwezen te promoten in binnen- en buitenland. Hij gaf een leuke reactie via Facebook maar stuurde daarnaast ook zijn persoonlijke medaille op naar Neeltje om op haar uniform te dragen. Leuke bijkomstigheid is dat niet alleen Leo tijdens dat Schutterstreffen een vogel wist te schieten. Geen Europees titel, maar wel een finaleplaats om de titel Europaprins wist Neeltje tijdens hetzelfde schutterstreffen in Leudal te behalen. Op de foto een blije gildezuster Neeltje met haar Europeese trofeeën. Het filmpje is nog steeds te zien via onder andere de Facebookpagina van het Sint Jorisgilde Budel.