Sportivo vanaf 1 juli terug open: reserveren + ventileren = veilig sporten 

BUDEL – Vanaf woensdag 1 juli is het weer toegestaan om te gaan sporten bij Sportivo in Budel. Albert en zijn team hebben alle nodige maatregelen getroffen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen en ze staan weer helemaal klaar om zowel vaste als nieuwe klanten te ontvangen voor zowel de groepslessen als de individuele fitness. “Wij van Sportivo hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er bij ons veilig gesport kan worden,” vertelt Albert Roosenboom, eigenaar van het sportcentrum aan de Sportlaan in Budel. “En alleen ‘samen’ kunnen we ervoor zorgen dat deze veiligheid gegarandeerd blijft.”  

Het team van Sportivo staat te popelen om vanaf 1 juli weer gasten te ontvangen in de sportschool. “We hebben natuurlijk heel wat aanpassingen gedaan,” begint Albert. “Alle fitnesstoestellen staan op een veilige afstand van elkaar, we hebben beschermingsschermen gemonteerd waar nodig, er zullen genoeg mogelijkheden geboden worden om de handen en toestellen te ontsmetten en er zijn wandelroutes voorzien die gevolgd moeten worden.” Toch zijn dit niet de belangrijkste regels die zijn ingevoerd volgens Albert. “Klopt, want vanaf nu vragen we aan iedereen om vooraf te reserveren. Of dit nu is voor de individuele fitness, de groepslessen of iets anders: reserveren is verplicht. Dit kan gemakkelijk via de app, mail of per telefoon. Bij de aanmelding krijgt iedereen een vragenlijst waardoor we zeker zijn dat de persoon in kwestie in goede gezondheid is en dus mag komen sporten. We nemen het zekere voor het onzekere!” 

Bovendien zijn de sportzalen van Sportivo uitgerust met een goed ventilatiesysteem waardoor de lucht binnen doorlopend wordt afgevoerd en verse lucht wordt binnengebracht. “De lucht binnen is vergelijkbaar met buitenlucht waardoor het risico op ziek worden tot een minimum is beperkt,” legt Albert uit. Vooralsnog blijven de kleedkamers gesloten en zal er tijdens de eerste week enkel gesport kunnen worden tijdens de bemande uren. Vanaf de tweede week wordt het 24/7 concept terug uitgerold, maar men dient wel nog steeds vooraf te reserveren. Alle abonnementen werden stopgezet vanaf 16 maart, toen ze het nieuws kregen dat ze verplicht moesten sluiten. Vanaf 1 juli zullen alle abonnementen weer op actief worden gezet.  “Bovendien geven we de heropening een extra feestelijk tintje, want dankzij onze openingsactie kan er al gesport worden vanaf €15! Wie meer info wil, mag ons altijd contacteren.” 

Tot besluit laat Albert weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de sportschool op een veilige manier weer geopend kan worden. “Maar het is en blijft belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt, want anders kunnen we het veilig sporten niet blijven garanderen.” 

Voor meer info en actuele updates kijk zeker op www.sportivo.nl of like de Facebookpagina van Sportivo Budel.  Sportivo is gelegen aan de Sportlaan 1 in Budel. Tel. 0031 495 494 141 of mail naar cranendoncksportivo@gmail.com