Ontdekkingsreis in de zandbak op St. Andreas in Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – Het Thema “water” leeft bij de kinderen op de St. Andreas in Dorplein. De eigen inbreng van kinderen bij het vormgeven van een thema, wordt sterk gestimuleerd.

Van thuis namen de kinderen  buizen en slangen mee. Als echte bouwvakkers hebben ze een rioolsysteem aangelegd onder het zand. Om zichzelf te beschermen tegen de zon, bouwden ze hun eigen tent. Het enthousiasme was groot toen bleek dat het systeem ook werkte! Op de St. Andreas werken we vanuit het vertrouwen in de ontwikkelkracht van kinderen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat ieder kind mag zijn zoals hij/zij is. Zo bouwen we samen aan een leerzame en gelukkige basisschoolperiode. Een leerling kwam enthousiast vertellen dat ijs ook wordt gemaakt van water. “We gaan een ijskraam bouwen en eerst maken we een bouwtekening”. We zijn benieuwd!