Ontdek de vele voordelen van de Wim Hof Methode 

BUDEL – “De balans vinden tussen lichaam en geest, dat is waar de Wim Hof Methode voor staat.” Aan het woord zijn Norbert en Rian Stevens van Centrum 8a. Centrum 8a is gecertificeerd instructeur in de Wim Hof Methode en biedt trainingen en workshops aan. “We bieden een totaalpakket, want wie de training volgt ontdekt niet enkel de fysieke voordelen zoals meer energie, beter slapen en een sterker immuunsysteem maar ook mentaal word je sterker, leer je beter omgaan met stress en krijg je meer zelfvertrouwen.” 

Norbert en Rian waren alle twee na de eerste kennismaking met de Wim Hof Methode enthousiast door de positieve effecten die deze training met zich meebrengt. “Door terug te vertrouwen op de kracht van ons lichaam, oefeningen te doen met ademhaling, koude en focus,… zijn wij als mens zowel mentaal als fysiek tot veel meer in staat,” vertelt Norbert gepassioneerd. “In het dagelijks leven komen we veel aspecten tegen die invloed hebben op ons doen en denken, die ons als het ware conditioneren. Door stil te staan bij deze zaken en een beter begrip te creëren, worden we sterker. Denk aan meer energie, diepere ontspanning en innerlijke rust, maar het vertaalt zich ook in minder stress, een sterker zenuwstelsel en betere nachtrust met als gevolg een frisse start van de dag.

Sommigen kennen de Wim Hof Methode al vanwege één opvallend kenmerk, namelijk: de koude. De methode is veel meer dan alleen koude, maar het is wel een wezenlijk onderdeel. Je leert ontdekken wat de koude met je lichaam en geest doet. “Het nemen van een ijskoude douche of bad kan veel teweegbrengen,” legt Norbert verder uit. “Het is een goede manier om bepaalde dingen los te laten, in een ander perspectief te plaatsen. Dit in combinatie met de juiste ademhalingsoefeningen en focus, levert heel wat positieve resultaten op.” 

“Belangrijk tijdens deze training is ook je her‘inneren”, vult Rian aan. Samen maken we een reis naar binnen, daar ligt je kracht. Daarbij kunnen gevoelens en emoties uit het verleden loskomen, deze willen gezien en met de juiste begeleiding losgelaten worden. Zo kan je energie weer opnieuw stromen met als gevolg een nog betere balans in je leven. En zoals we eerder al aangaven: door lichaam en geest in balans te brengen ga je je fijner in je vel voelen.” 

Centrum 8a in Budel biedt een 10-weekse training in de Wim Hof Methode aan. In een kleine groep ga je 10 weken lang aan de slag tijdens de trainingsavonden en thuis. “Gedurende dit traject zoeken we samen naar de juiste sleutel voor blijvende resultaten. We herhalen zodat nieuwe routines een plek kunnen krijgen in je dagelijkse leven. Enkel zo kunnen er blijvende resultaten worden opgebouwd.” 

Nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet en neem contact op met Centrum 8a, Norbert en Rian geven je graag wat meer uitleg. Deelnemen aan één van de kennismakingsochtenden, die regelmatig georganiseerd worden, kan natuurlijk ook. Ontdek zelf dat je meer in je mars hebt en maak kennis met deze krachtige methode. Wees welkom. 

Centrum 8a is gelegen aan de Maarheezerweg 8 in Budel. Kijk op www.centrum8a.com of maak een afspraak via tel. 0031 495 430272. Mailen kan naar info@centrum8a.com