Heropening en toekomst Bibliotheek Maarheeze

MAARHEEZE – Vanaf 20 juli is Bibliotheek Maarheeze geopend op dinsdagochtend en donderdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. In de Bibliotheek is vanaf dit moment de collectie voor volwassenen en een deel van de jeugdboeken, wegens een geplande verhuizing, te vinden. Daarnaast kunnen leden kunnen via de website of de Ebieb app jeugdboeken en andere materialen voor volwassenen uit de gehele collectie van Bibliotheek De Kempen gratis reserveren en laten bezorgen in Bibliotheek Maarheeze. 

Toekomst Bibliotheek Maarheeze

In 2019 is door Bibliotheek De Kempen samen met inwoners uit Maarheeze gezocht naar, en besloten over, een nieuwe invulling van het Bibliotheekwerk. In diverse bijeenkomsten dachten ruim 50 inwoners mee. De voorkeur ging hierbij uit naar het behouden van een plek in de Smeltkroes en een combinatie van uitleenfunctie en activiteiten. Hierover zijn door Bibliotheek De Kempen gesprekken gevoerd met onder andere de Smeltkroes. De geplande overname van de Smeltkroes door nieuwe exportanten gaat echter niet door, waardoor de Bibliotheek de haar plannen voor een uitleen- en activiteiten voorziening in de foyer nu niet kan realiseren. De Bibliotheek hoopt dat er snel duidelijkheid komt zodat ze bouwen aan toekomstbestendig bibliotheekwerk in Maarheeze. De jeugdcollectie van de Bibliotheek zal vanaf het nieuwe schooljaar grotendeels te vinden zijn in de Muzenberg. Samen de scholen, peuterspeelzaal en kinderopvang hopen we vanuit deze nieuwe plek optimaal het lezen en leesplezier te bevorderen bij kinderen en hun ouders. Over de precieze invulling van openstelling en activiteiten wordt later bericht.