IVN Cranendonck – Beleef de natuur!

Natuureducatie staat bij het IVN hoog in het vaandel. Naast wandelingen voor jong en oud organiseert ze van tijd tot tijd ook natuurcursussen. 

In het IVN honk worden dan presentaties gegeven gevolgd door excursies in de mooie natuurgebieden van Cranendonck. In 2020 was de natuurcursus Heide in Cranendonck gepland. Met als doel om de deelnemers te laten genieten van mooie heidebelevenissen. Helaas kon deze cursus door corona niet doorgaan en is zij in zijn geheel verplaatst naar 2021. Op de site van het IVN Cranendonck kunt u wel al kijken naar enkele bijzondere heidebelevenissen. 

Bijenwolf

Op de foto ziet u een bijenwolf, een solitair levende graafwesp die honingbijen vangt (‘als een wolf’) en ondergronds opslaat als voedsel voor haar nageslacht. Op de heide treft u momenteel ook nog andere graafwespen aan die vernoemd zijn naar de prooi die ze vangen zoals rupsendoder, sprinkhaandoder en vliegendoder.

Info: Wiel Zentjens  IVN Cranendonck  [email protected]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA