Johan Slenders Persoonlijk Kampioen 1e Klasse 2020

De finalewedstrijden in de eerste klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “De Bellevue” in Café “De Bellevue” te Budel. Uit een totaal van 10 deelnemers plaatsten zich 6 spelers voor de finale waarin gedurende 5 speelronden wordt gestreden om de persoonlijke kampioenstitel in de eerste klasse. Al tijdens de 1e ronde waren het Johan Slenders, Tonny Clement en Harry Geilenkirchen die de toon zetten door hun partij te winnen met de maximale score van 15 punten. In de 3e ronde wist Pim Staals zich nog in de strijd om de eerste drie plaatsen te mengen door een zeer overtuigende overwinning op Tonny Clement die tot op dat moment nog de ranglijst aan voerde.  Tijdens de gehele competitie bleek niemand in staat om de opmars van Johan Slenders te stuiten. Johan wist de eerste 4 partijen allemaal op zijn naam te schrijven.  Klapstuk was ongetwijfeld de 5e en laatste en ronde waar beide koplopers Johan Slenders en Tonny Clement het rechtstreeks tegen elkaar opnamen. Dit leverde een uitmuntende wedstrijd op van beide heren die in slechts 15 beurten werd beslecht en eindigde in remise. Beiden scoorden zeer hoge moyennes van resp. 160 % en 150 %. Johan maakte in deze partij bovendien ook nog een indrukwekkende serie van 61 % (55 v/d 90). Al met al dus een wedstrijd om van te smullen. Uitslagen staan in HAC Weekblad van deze week.