Parkhof Swalmen: Ontspannend genieten in de vakantie

REGIO – Zondag 26 juli is Parkhof Swalmen weer open voor tuinliefhebbers. In deze vakantietijd is de tuin een waar lustoord voor planten- en rustliefhebbers. De tuin ligt er momenteel fantastisch bij. Zo zijn er prachtige Hemerocallissen (eendagslelies) te bewonderen. Elke bloem bloeit maar een dag, maar gelukkig zitten er zoveel stelen aan elke plant dat er vele weken kan worden genoten van deze planten. Bovendien is de bloeiwijze van deze soorten verspreid over enkele maanden. Een aantal van deze planten is ook te koop. Verder staan uiteraard de rozen in bloei, evenals diverse soorten Rudbeckia (zonnehoed) die de afgelopen jaren zijn aangeplant. Ook zijn vele soorten Hosta’s te bewonderen, evenals Heleniums en Sedums. Daarnaast schitteren de vele soorten Acers en laten de bijzondere coniferensoorten hun mooie kegels zien. De Phloxen zorgen voor een heerlijke geur in de tuin. Uiteraard is er ook weer verkoop van prachtige struik-, klim- en stamrozen en vaste planten uit de eigen tuin. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hier bevinden zich meer dan 2500 heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, processievaandels, medailles, wandplaten en nog veel meer devotionalia. 

De tuin is zondag open van 11.00 – 17.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. De entreeprijs is Euro 3,00 inclusief koffie/thee.  Dit jaar is de tuin ook weer ’s avonds te bezoeken en wel op zaterdag 25 juli tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De tuin oogt bij avondlicht heel anders dan overdag en is bovendien feëriek verlicht. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen, telefoon 0475-501193, www.parkhofswalmen.nl

De tuin is ook nog elke donderdagmiddag t/m 17 september open van 13.00-17.00 uur.

Groepen kunnen uiteraard ook op andere tijden terecht na afspraak.