Biljartkring Cranendonck: Ronnie Maas Kampioen 2e Klasse 2020

BUDEL – De finalewedstrijden in de tweede klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “Het Wapen van Budel” in Multifunctioneel centrum “De Borgh” te Budel.
Van totaal 12 deelnemers plaatsten 6 spelers zich voor deze finale.
In deze finale worden 5 ronden gespeeld, waarbij iedere speler het telkens opneemt tegen een van de 5 overige deelnemers en altijd weer goed is voor de nodige spanning.

Ronnie Maas zette vanaf het begin de toon door meteen zijn eerste drie partijen te winnen met de maximum haalbare score van 15 punten.
Ook in de volgende 2 ronden bleef hij met gemak de concurrentie voor en werd daardoor kampioen.

Spannend was vooral de strijd om de plaatsen 2 en 3 want na 4 ronden lag deze strijd door de kleine puntenverschillen nog volledig open.

Het was vooral Wiet van der Kruijs die verraste door zijn 2 laatste partijen maximaal te scoren waardoor hij komend vanaf de laatste plaats qua punten op gelijke hoogte kwam met Harrie Aarts op de 2e plaats. Er kwam na afloop nog rekenwerk aan te pas om te bepalen wie de 2e plaats voor zich kon opeisen. Door een nipt hoger scoringspercentage eiste Harrie de 2e plaats voor zich op waardoor Wiet eindigde als 3e. Uitslagen staan in HAC Weekblad van deze week.