Jeugdclubs Budel op alternatief Zomerkamp

BUDEL – Ook dit jaar werd er door alle leden en leiding van Jeugdclubs Budel weer vol enthousiasme uitgekeken naar het zomerkamp. De eerste week van de zomervakantie die in het teken staat van plezier maken, met je vriendjes en vriendinnetjes slapen in tenten én de hele dag spelletjes spelen. 

Helaas werd het de laatste maanden duidelijk dat het zomerkamp er dit jaar toch anders uit gaan zien. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de snelle uitbraak van het Coronavirus. Daarom is er eind mei besloten om dit jaar niet op zomerkamp te gaan. Jeugdclubs Budel wil geen risico’s nemen en daarmee de gezondheid van de leden en leiding op het spel zetten. 

Maar dat betekent niet dat die eerste week van de zomervakantie onopgemerkt voorbij moet gaan voor alle kinderen. Er is daarom hard gewerkt aan een alternatief programma voor het zomerkamp. Veilig en vertrouwd op de eigen blokhut in Budel, waar een mooi en groot speelterrein alle kansen biedt voor een geslaagde week. 

Waar er normaal bijna 100 kinderen en 40 volwassen leiding aanwezig zijn op het kampterrein, wordt er nu een programma gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er kleine groepen en kan de afstand tussen de leiding onderling én de leiding en de kinderen goed gewaarborgd worden. 

De hele week worden er verschillende spellen en activiteiten georganiseerd. Zo stond het weekend in het teken van waterspellen, inclusief een grote glibberige stormbaan én buikschuifbaan.
De oudste leden hebben ook het water opgezocht, maar dan in de vorm van een sportieve middag waterskiën.

Een volgende dag veranderde het terrein in Budel volledig in ‘Jongerencamping Budel’, waar de kinderen de hele dag spelletjes speelde in het thema op de camping. Inclusief campingbingo, kinderdisco en ravotten in de bossen. 

In de avonden worden er op verschillende tijden voor de verschillende groepen een grote outdoor bioscoop gerealiseerd. Inclusief popcorn, filmtickets én een reuze scherm. 

De rest van de week is gevuld met allerlei spellen zoals Indiaka, Levend Stratego en Parcourtjes over de gloednieuwe speelheuvel. Uiteraard moet er hier en daar wat aangepast worden om de afstand onderling te waarborgen en worden de handen nog vaker gewassen dan normaal. Al met al hebben de kinderen een erg leuke week en daar wordt de leiding dan ook weer blij van.

Volg het hele kamp door middel van de foto’s, filmpjes en verslagen op het Facebook en Instagram kanaal van Jeugdclubs Budel. 

Na de zomervakantie

Ook na de zomervakantie gaat Jeugdclubs Budel weer door met de reguliere clubavonden en ochtenden. Voor alle groepen is er nog plek om je zoon/dochter aan te melden. Er is altijd de ruimte om een paar keer vrijblijvend te komen kijken of het iets voor je is! En vanaf dit jaar is dit zelfs al mogelijk voor kinderen uit groep 1 en 2, daarover later meer. Kijk op www.jeugdclubsbudel.nl voor meer informatie en aanmelding.