Orgelkring Roermond herdenkt sterfdag J.S. Bach

ROERMOND – Op 28 juli 2020 is het 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Om het leven en overlijden van deze invloedrijke musicus en componist te herdenken, organiseert de Orgelkring Roermond op die dag een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het orgel zal worden bespeeld door Jean-Pierre Steijvers. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon.

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 1 juli 2020 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. Orgelkring Roermond heeft daarom besloten dit zomerseizoen  één uniek orgelconcert te organiseren, waarbij natuurlijk alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal, heeft een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht. Een programma-overzicht ontvangt u op de avond van het concert.

In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus kan de Orgelkring maximaal 100 gasten een zitplaats aanbieden. Reserveren is dan ook noodzakelijk. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u het concert bezoeken? Stuur dan een mail met uw naam en het aantal bezoekers naar: info@orgelkringroermond.nl

U ontvangt een bevestiging van uw reservering per e-mail.