Complete Duitse deelstaat Saksen-Anhalt digitaliseert met Prowise

Brainport Eindhoven – Scholen, bedrijven en overheidsinstanties in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt maken de overstap naar digitale leermiddelen van Prowise. Met de raamovereenkomst voor vier jaar is naar verwachting een bedrag van 10 miljoen euro omzet gemoeid. 

Met financiële steun van de Rijksoverheid digitaliseert Duitsland in rap tempo. De deelstaat Saksen-Anhalt ligt in het midden van Duitsland en heeft ongeveer 2,2 miljoen inwoners. De gemeentelijke dienstverlener KID Magdeburg verzorgt de IT voor onder andere scholen, bedrijven en overheidsdiensten in deze deelstaat. Namens deze partijen in Saksen-Anhalt benoemde KID Magdeburg Prowise als de beste aanbieder voor de levering, installatie en service van digitale leermiddelen zoals touchscreens.

Lange termijn 

Prowise mag de aankomende vier jaar naar verwachting een kleine 1000 touchscreens per jaar leveren aan de Duitse deelstaat. Dit betekent dat scholen in Saksen-Anhalt van het gangbare ‘krijtbord’ overstappen naar digitale leermiddelen zoals het Prowise Touchscreen. Het project behelst een stuk meer dan de levering van hardware. Scholen worden zorgvuldig begeleid en ontzorgd tijdens de ingebruikname van de touchdisplays. Prowise neemt leerkrachten bij de hand en verzorgt verschillende trainingen- en inspiratiesessies om ze goed van start te laten gaan met de nieuwe lesmogelijkheden. Dat is extra belangrijk nu digitaal onderwijs en lesgeven op afstand door COVID-19 een grote pré is geworden. 

Keuze voor visie

“We zijn natuurlijk enorm trots dat een complete Duitse deelstaat voor onze Prowise-oplossing kiest. Tegelijkertijd zijn we niet verbaasd omdat onze producten echt onderscheidend zijn in de markt en dus ook in Duitsland. KID Magdeburg kiest namens Saksen-Anhalt ook bewust voor onze filosofie en visie. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij als Prowise op een unieke manier omgaan met privacygevoelige informatie, software-updates, garantievoorwaarden, trainingsmogelijkheden en service-afspraken”, vertelt Prowise-directeur Erik Neeskens.