Geen kermis in Lindelhoeven en Sint-Huibrechts-Lille

De kermissen van Lindelhoeven en Sint-Huibrechts-Lille worden afgelast. Buurtfeesten en speelstraten worden voor de rest van het jaar geannuleerd.

Geen kermissen in augustus
De kermissen van Sint-Huibrechts-Lille en Lindelhoeven zijn doorgaans zeer drukbezochte evenementen met veel randactiviteiten. Het gemeentebestuur pleegde de voorbije week in beide dorpen overleg met de verenigingen, horeca-uitbaters, de vzw parochiale werken en het kermiscomiteit (Sint-Huibrechts-Lille). Gezien de huidige veiligheidsmaatregelen en het stijgend aantal coronabesmettingen, kwamen alle partijen tot het besluit dat het niet aangewezen is om een dergelijk evenement in alle veiligheid op poten te zetten. Of de drie kermissen in het najaar (Overpelt centrum, Neerpelt centrum, novemberkermis Sint-Huibrechts-Lille) kunnen plaatsvinden, wordt later bekeken in functie van de epidemiologische toestand. 

Lindel kermis 2019 – Foto Albert Loos

Geen speelstraten en buurtfeesten, Dag van de Buren geannuleerd
Het College van Burgemeester en Schepenen besliste eveneens om alle buurtfeesten en speelstraten voor de rest van het jaar te annuleren en dit met onmiddellijke ingang. De gemeente zal de buurten die reeds een aanvraag hadden gedaan contacteren.

Ook de Dag van de Buren, die in mei reeds werd uitgesteld tot 4 september, wordt definitief geannuleerd.